Com el packaging pot influir en l’augment de les vendes?

Com crear un packaging corporatiu que transmeti els valors de la marca?

 

La paraula packaging és un anglicisme que, en la nostra llengua, vindria a traduir-se com l’embalatge. El seu concepte és conegut com l’art, la ciència i la tecnologia de la protecció de productes per la seva posada en circulació i posterior venda, i per això afecta directament a la consecució dels objectius del seu negoci.

El disseny, el nivell de creativitat, la consistència i els materials, entre altres detalls, influeixen en la batalla que es lliura amb els lineals. Tanmateix, només una bona combinació de tots els elements anteriors ajudarà a que el nostre producte passi a formar part de la cistella de la compra del consumidor.

Packaging 1

 

L’evolució que ha experimentat el packaging en els últims anys, en la nostra societat, ha estat revolucionària. Però és quelcom que en països com EEUU porta temps consolidat.

Per nosaltres, fins fa ben poc, això del packaging era un tema secundari, ja que tradicionalment es donava mes importància al contingut que al continent. Però ara les coses estan canviant.

Les empreses que han invertit i innovat en packaging veuen com incrementa el valor afegit del producte i, per això, la percepció del consumidor sobre el mateix provoca que estigui disposat a pagar mes per ell.

Estem treballant en la cultura “d’allò visual” atès que les primeres impressions compten mes del què sembla!

Com és lògic, la principal objecció de les empreses la trobem en la inversió que representa. Però això és un error atès que la despesa en packaging ha d’acabar repercutint en el preu final del producte, no podem regalar-lo i que ens afecti en el marge de benefici.

També és molt important que la despesa en packaging sigui cohererent amb el producte que venem. Un producte que tingui un preu unitari de 20€ no pot tenir el mateix packaging que un producte de 100 o 200€. Això no tindria sentit.

 

Perquè és important el packaging?

  • Dona valor afegit al producte.
  • Transmet els valors de la nostra marca.
  • Millora la percepció del client i ens atorga un cert status.
  • Transmet confiança i professionalitat.

 

Un altre punt a tenir en compte és com potenciar la nostra marca a través d’un packaging i, que aquest, ens ajudi a vendre mes.

La marca és el valor actiu d’una empresa, és el resultat del producte mes els valors de la nostra empresa. Són aquests valors els que hem de transmetre amb el packaging, atès que no és el què ets si no allò que el públic percep de tu.

 

El primer que veuen els clients és un embolcall amb una marca, i per això hem de treballar amb les percepcions que aquest packaing pot provocar, hem d’emocionar. I com ho fem?

1. El packaging és el teu aparador

El packaging és la major manifestació de la marca en el punt de venda, ja sigui en botiga física o online, és la part més visible de la companyia. Hem de tenir un packaging que impacti, que sigui diferenciador i això serà garantia d’èxit.

2. Te que respectar la identitat corporativa de la teva marca

El packaging haurà de respectar les línies bàsiques de la seva identitat, com per exemple els colors, l’estil (modern, rústic, vintage…) i atributs com per exemple “ecològic”, “sostenible”, “handmade”,…

Packaging 3

3. Dotar-lo de personalitat

Els fundadors poden morir, els edificis col·lapsar-se i els productes i tecnologies quedar obsoletes, però les marques tenen la capacitat de perdurar en el temps si es cuiden com cal.

L’embalatge ha de tenir el logotip i l’eslògan de la nostra empresa i ha de ressaltar la importància de la marca en el packàging per oferir la notorietat que mereix.

4. Unificar el disseny de packaging de tots els productes.

Hem d’unificar el disseny i materials del nostre packaging malgrat disposem de diferents productes. Tan sols canviarà la forma, però l’estil ha de ser el mateix. D’aquesta manera el consumidor amb només veure el nostre packaging ja ens identificarà com a marca.

5. Com emocionem?

Hem d’anar mes enllà per atraure les persones. Hem de poder transformar una simple transacció en una emoció.

Sabem que el packaging revaloritza el valor del producte i ens ha de diferenciar de la competència, però com transmetre aquestes emocions?

Doncs, per exemple, introduint un missatge, fent una caixa reutilitzable, una caixa convertible per jugar, una forma original,…

Què transmetem amb tot això? Que som atents amb el consumidor, que som respectuosos amb el medi ambient, que som creatius i originals,… això és el que ens permet emocionar.

Packaging 2

 

En resum, el packaging o la forma com mostrem el producte simbolitza l’últim esforç de la marca per donar començament a una relació duradora amb el consumidor. No hi ha dubte que influeix en l’evolució del seu negocio i apostant per les directrius idònies es pot arribar a potenciar.

Font: Cristina Massó – Responsable vendes Massó Pack