La cinta adhesiva és un consumible d’embalatge que, a simple vista, sembla que no tingui secret, però hem de saber escollir la més adequada a les nostres necessitats.

 En el mercat existeixen molts tipus de cinta adhesiva, de diferents materials, qualitats, mides, colors, … de manera que, saber quina és la millor cinta adhesiva per embalar els nostres productes, pot ser en moltes ocasions una feina complicada.

 Per aquest motiu, perquè els volem ajudar, els explicarem les principals característiques de les cintes adhesives i les diferències entre si.

 Cinta adhesiva

La cinta adhesiva està composta per 2 parts; el material de la cinta i l’adhesiu o cola.

 

Materials

Els materials més utilitzats són; el polipropilè (PP), el PVC i el paper. A continuació detallarem les característiques més importants:

 

Cinta adhesiva de Polipropilè

El polipropilè és un material de baix cost però amb una alta resistència. És el més utilitzat en magatzems i comerços, ja que enganxa perfectament els paquets de paper o cartró i és el més econòmic.

És un material rígid, que ens dóna suficient resistència, però en canvi, és més fàcil que es trenqui perquè no permet tanta flexibilitat.

Cinta adhesiva de PVC

És una de les cintes amb major resistència per les seves propietats elàstiques. És ideal per tancar caixes amb una càrrega pesada, ja que aguanta la pressió que exerceix el pes de la càrrega sobre les solapes de tancament. Això si, és més cara que la cinta de polipropilè.

Cinta adhesiva de paper

És una cinta que és 100% reciclable. Ens dóna una alta resistència, però per altra banda és la més cara del mercat degut a l’alt cost de la matèria primera.

 

L’adhesiu

Hi ha diferents tipus d’adhesius que s’utilitzen en les cintes adhesives d’embalatge. Detallem quines són les seves principals característiques:

 

Acrílic

És un adhesiu amb base d’aigua, que ofereix una adhesió forta i duradora a temperatures normals.

Funciona en aplicació manual o automàtica, i en condicions de temperatures altes fins a 40 ºC, però pel contrari no és indicada a baixes temperatures, per exemple, per a formar caixes que estiguin en cambres frigorífiques.

L’adhesiu acrílic permet una fàcil aplicació perquè presenta una excel·lent velocitat de dispensat. A més a més, és apte per ús alimentari.

Hotmelt

És un adhesiu termoplàstic de baix cost. Té una ràpida adherència, però la durabilitat és inferior. Aquest tipus d’adhesiu només el trobem en cintes de polipropilè.

Ofereix una execel.lent adhesiu sobre superfícies humides i a baixes temperatures, però pel contrari no té bona resistència a altes temperatures. També és apte per ús alimentari.

Solvent

És un adhesiu amb base de cautxú. És la que presenta més adherència, durabilitat i resistència. De manera que les cintes adhesives amb cola solvent són les que aporten més avantatges per embalar productes que estaran tancats un llarg període de temps i resistiran millor els canvis de temperatura en magatzems o durant el transport.

Per contra, tenen un preu més elevat i no són aptes pel contacte directe amb els aliments.

 

Cinta adhesiva 2

 

Dins el món de l’embalatge no només importa la caixa. No s’ha d’oblidar la cinta adhesiva amb la qual tanquem els paquets i ens permet tancar i segellar bé el contingut.

És important per garantir que els productes arribin al seu destinatari sans i estalvis.

 

Per a més informació pot contactar amb nosaltres a través de info@massopack.com

 

Font: Massó Pack