Aquest mes, les notícies de MASSÓ PACK, les dediquem a oferir 5 consells per a l’embalatge dels seus productes.

A l’hora d’embalar els seus productes, han de parar atenció a diversos aspectes per aconseguir que el producte estigui ben protegit i que arribi a la seva destinació sense cap desperfecte.

De manera que aconsellem seguir 5 passos imprescindibles:

1. Escollir bé el tipus d’embalatge

Aquest consell és, potser, el més important de tots. Depenent del producte, no els val qualsevol tipus d’embalatge. El més habitual és una caixa de cartró, però aquesta ha de ser de la mesura més ajustada possible, per evitar la mobilitat del producte i conseqüentment trencaments.

Segons els tipus de protecció que necessiti el producte, pot escollir diferents qualitats de cartró, buscant sempre la justa optimització de costos.

2. Objectiu de l’embalatge

Depenent de l’objectiu de l’embalatge, necessitaran un tipus o un altre de caixa.

Si el seu objectiu principal és protegir el producte durant un llarg transport, probablement la millor solució serà una caixa d’una mida i gruix considerable de cartró, que ens ofereixi la màxima resistència.

Si en canvi es dedica a la venda on line i vol presentar el producte d’una forma elegant, li recomanem una caixa troquelada amb tancament d’encaix, que té una presència més atractiva pel consumidor final.

Si es dedica a la distribució de productes refrigerats, doncs sense dubte no li val qualsevol caixa. I conscients d’això, haurà d’utilitzar una caixa isotèrmica, que està disponible en diferents mides. Aquest tipus d’embalatge garanteix que tot arriba al destí sense comprometre la cadena de fred.

caixa prod refrigerats

I si per exemple, venen peces de roba, pot contemplar la idea de les caixes armari. Li permeten penjar les peces d’un penjador dins de la caixa, assegurant així el perfecte lliurament.

embalaje e-commerce

En definitiva, depenent de la necessitat de l’embalatge, serà necessària escollir bé un tipus de caixa o altre. La qüestió és que conegui les possibilitats que té a l’hora d’escollir la caixa que més li convingui el seu producte.

3. Col·locar protectors en l’embalatge

Si el producte no és uniforme, encara que haguem escollir la millor caixa, és important que omplim els buits amb protectors d’aire, per evitar qualsevol incidència.

Aquests protectors són unes bosses de plàstic, que quan s’utilitzen s’omplen d’aire, de manera que ocupen els espais buits, creant una protecció.

protector

Són molt pràctics i d’ús molt senzill, i es poden aplicar per a molts tipus de productes.

Resulta una protecció econòmica i molt neta.

4. Utilitzar una cinta adhesiva de qualitat

No serveix de res haver escollit bé la caixa, ajustar-la al màxim a l’objectiu de l’embalatge i col·locar protectors, si després no està ben tancada i el producte pot acabar sortint per accident.

Utilitzar una bona cinta adhesiva, ens estalvia temps i diners. No pot treballar amb una cinta que no enganxi i hagi de gastar el triple de metres per poder tancar una caixa, això fa perdre temps, ens resulta més car i l’operari es queixarà amb raó.

encintar

Esculli una cinta adhesiva amb suficient espessor i, amb una adhesivitat coherent a les seves necessitats. No estalviï en aquests petits consumibles que poden esdevenir un problema.

5. Paletitzar els palets amb el film adequat

Finalment hem de triar el film adequat perquè la paletització es conservi en perfecte estat durant el trajecte, sigui per terra, mar o aire.

El primer plantejament és saber si és més convenient utilitzar un film manual o automàtic i, això ho determinarem quantificant els palets que paletitzen diàriament. Si aquests superen els 10 palets diaris, serà convenient fer una paletització automàtica.

paletitzacio

El pes i la forma de paletitzar, determinarà l’espessor del film. Per exemple, un gruix de 17 a 23 micres, aguantarà càrregues de fins a 500 Kg., mentre que per sobre les 30 micres pot aguantar càrregues de 800 Kg. o més.

També existeix l’opció de films preestirats, que ens ajuden a guanyar temps en la paletització.

 

Esperem que amb aquests consells oferts per MASSÓ PACK, a les notícies d’aquest mes, es resolguin els seus dubtes en els passos essencials per a l’embalatge dels seus productes.

 

Per a més informació pot contactar amb nosaltres a través de info@massopack.com