L’envàs de cartró es troba en el començament d’una nova era. Sempre ha estat evident que un embalatge és essencial per protegir els productes, però en els últims anys, ha deixat molt lluny aquest paper original. Els nous canals comercials i els conceptes de màrqueting han donat lloc a nous desafiaments. El packaging té la necessitat d’innovar i oferir avantatges en termes de funcionalitat, de logística i de sostenibilitat.

El paper de l’embalatge s’ha incrementat significativament en termes de comunicació de mercat i s’ha convertit en un element clau en la comercialització com a base per al diàleg amb els consumidors.
En un món en el qual el volum d’impactes de publicitat cada vegada és major, els missatges del packaging es converteix en un factor molt  important, per transmetre allò que el fabricant vol fer arribar al client final.

Caixa cartro

És un fet que l’envàs ha de ser de caràcter sostenible en el futur, ja que en la gestió d’un producte es buscarà la responsabilitat total en totes les fases del seu cicle de vida. El packaging ja no ha de deixar cap rastre negatiu en el medi ambient. L’embalatge ha de fer-se a partir de recursos renovables i han de ser reciclables en totes les circumstàncies. 

L’envàs de cartró està funcionant de manera excel·lent en tots els segments de negoci i encara hi ha molt potencial en diferents sectors. De l’embalatge de cartró es pot aprofitar al màxim el seu potencial de comunicació en tots els àmbits. De tots els tipus d’envasos disponibles, el cartró ofereix la millor opció per a la protecció del producte, la superfície plana per a la publicitat mitjançant el disseny gràfic i ofereix una fàcil manipulació pel transport.
A més a més, amb la innovació que s’està realitzant en els últims anys, veiem com aquest tipus d’envàs de cartró encara té potencial i mitjançant les noves tecnologies li traurem més partit.

caixa industrial

El packaging ja forma part d’un concepte de màrqueting integrat. En el futur, l’embalatge s’enfrontarà a noves tasques i funcions, no només envasarà el producte, sinó que també comunicarà a través de telèfons intel·ligents en la botiga i a casa amb el comprador, explicant les característiques d’un producte, donant les instruccions d’operació i oferint la informació addicional. No només estimulará les compres en els punts de venda, sinó que seguirà acompanyant al comprador després de la compra.

El cartró com a sistema d’embalatge té totes les propietats que es necessiten avui dia; sostenibilitat, funcionalitat i és atractiu.