prohición uso bolsas de plástico

El Parlament Europeu ha aprovat de forma definitiva la nova normativa que intentarà reduir l’ús de bosses de plàstic en els 28 Estats membres. L’objectiu és reduir el consum de bosses amb un espessor de menys de 50 micres. Aquest tipus de bosses són les més difícils de reutilitzar, per la qual cosa acaben en les escombraries després del primer ús, i generen més residus. La directiva pretén “fomentar la prevenció de residus i un ús més eficient dels recursos, limitant al mateix temps els efectes socioeconòmics adversos”, segons el text aprovat al Parlament.

La nova legislació planteja dues mesures de reducció; la primera és “reduir el consum mitjà anual de les bosses de plàstic no biodegradable fins a 90 per persona al final de 2019 i 40 al final de 2025”. El 2010, cada europeu va utilitzar 198 bosses de plàstic, de les quals el 90% eren de les més fines, que són les que es vol reduir.
L’altre compromís per és “garantir que després de 2018 les bosses no es lliurin gratuïtament” en els comerços. Una mesura que ja es pren en algunes comunitats autònomes espanyoles, on es cobra als consumidors. Andalusia, per exemple, va implantar el 2010 un impost sobre les bosses de plàstic d’un sol ús. I Catalunya també està negociant amb els comerciants prohibir el lliurament gratuït de bosses d’aquest tipus.

Bosses de paper i ràfia podrien ser una bona alternativa

Les bosses de paper són reciclables, biodegradables, reutilitzables i sostenibles, ja que col•laboren amb el medi ambient.
Són una alternativa excel•lent com eina publicitària de la nostra empresa, com difusió de marca, i són acollides de bon grat pels clients.

bossa paper
En MASSÓ PACK disposem de diferents tipus de bossa de paper. Cliqui aquí per visualitzar-ho.
http://www.massopack.com/productes/bosses-de-plastic-i-paper/bossa-paper

Les bosses de ràfia estàn fabricades amb fibres tèxtils sintètiques. Són reutilitzables, amb la qual cosa es contribueix amb el medi ambient. Ofereixen una gran resistència i conseqüentment durabilitat. El valor agregat de les bosses de ràfia és la quantitat de vegades que s’utilitza, que ens ofereix una gran oportunitat per promocionar la nostra marca, producte o empresa.

bossa rafia
Demana’ns pressupost sense compromís: http://www.massopack.com/demana-un-pressupost

Per ampliar informació cliquin el link del BOE (Butlletí Ofiacial de l’Estat) on es publica la normativa aprovada pel Parlament Europeu.
http://www.boe.es/doue/2015/115/l00011-00015.pdf