Packaging 3

Perquè de vegades l’aparença ho és tot?

Encara que sovint queda relegat a un segon pla, la veritat és que el “packaging” és el primer punt de contacte entre la marca i el client potencial. D’envasos n’hi ha molts, però pocs aconsegueixen “entrar pels ulls”. Per convertir el packaging en el “cupido” de marques i consumidors es recomana seguir els següents consells:

 

  1. Prestar atenció als detalls legals.

Un envàs ha de proporcionar al consumidor tota la informació necessària sobre el producte. A més, depenent del producte, hi ha determinats imperatius legals sobre la informació que ha de contenir el “packaging”. En els envasos d’aliments, per exemple, és obligatori incloure els ingredients, les dates de caducitat i, el nom i informació del  fabricant del producte.

  1. Mirar amb lupa als competidors.

Abans d’apostar per un determinat envàs, cal analitzar el “packaging” de la competència, per determinar el que estan fent marques rivals i allò que es pot millorar. Com més informació prèvia es recopili, millor serà també el resultat final.

  1. Apostar per una imatge uniforme.

Una vegada triat l’estil del “packaging” de la marca, cal que la imatge sigui igual pels diferents envasos. Cal tenir en compte el públic objectiu de la marca per escollir el millor embalatge.

   4. Mantenir el disseny pels diferents productes.

Per garantir la consistència de la marca, el disseny del “packaging” d’una marca ha de ser traslladable a diferents productes. Fins i tot si la marca fabrica un únic producte, cal assegurar-se que el “packaging” escollit sigui compatible amb el disseny de les seves targetes de presentació i altres materials promocionals.

Packaging 2

   5. Fabricar envasos sostenibles.

El mercat s’està tenyint de “verd”. Quan les marques aposten per envasos sostenibles la percepció del consumidor sobre el producte també millora. Els envasos fabricats amb materials reciclats i envasos reutilitzables són definitivament un “plus” de cara al consumidor.

 

Font: www.marketingdirecto.com