Hispack 2015

Reunirà més de 700 empreses en una edició marcada per la innovació i el canvi cap a la demanda

Hispack 2015 mostrarà els beneficis del packaging en tota la cadena de valor

Hispack proposa a diferents perfils professionals conèixer i experimentar el packaging des de múltiples angles i descobrir tots els avantatges competitius i beneficis que l’envàs i embalatge introdueix en la cadena de valor. En una edició marcada per la innovació, la sostenibilitat, l’impuls de la internacionalitat i la connexió real amb les necessitats dels sectors compradors de packaging, Hispack reprèn el seu creixement i reunirà més de 700 signatures -el 30% d’elles, estrangeres- en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

“El packaging és motor d’innovació i de recuperació”, assegura el president del comitè organitzador de Hispack, Javier Riera, qui reivindica el valor afegit que una bona gestió i planificació del packaging en tota la cadena de valor pot aportar als sectors industrials i de gran consum, a la distribució, al retail i al consumidor final.

Amb aquesta filosofia, Hispack ha preparat una edició que, del 21 al 24 d’abril, oferirà una visió integral del packaging en un context de millora econòmica i previsible del consum. “Els envasos i embalatges són aliats clau per reduir costos, innovar, connectar amb el comprador i vendre més, per la qual cosa Hispack es proposa mostrar a les empreses de qualsevol sector els beneficis que porta associats el packaging, des del disseny i procés de fabricació d’un producte, fins a la seva distribució i arribada al punt de venda”, assegura Riera.

Una oferta adequada a les necessitats de la demanda
En aquest sentit, el saló capdavanter de la indústria de l’embalatge a Espanya incidirà en maquinària, tecnologia i equips, processos, sostenibilitat, nous materials, smart packaging, personalització, logística i PLV, entre altres àmbits. Hispack també afegeix a la seva oferta empreses expositores que presenten solucions innovadores de packaging, tal com han demandat diverses signatures d’alimentació, begudes, perfumeria, cosmètica o farmàcia que visiten la fira.

hispack_2015_2
Per sectors, el de maquinària i accessoris d’envàs i embalatge serà el més representat, seguit del de matèries primeres i materials d’envàs i embalatge i del d’equips d’etiquetatge, codificació i marcatge. També s’aprecia un creixement del sector de logística i manipulació, així com de PLV. La participació forana frega el 30% del total d’expositors, trobant-se empreses de 25 països.

Noves àrees i continguts
Aquest any Hispack s’ha proposat ampliar els perfils professionals dels seus visitants. “A més, dels responsables de packaging, operacions, logística, manteniment, R+D o producció, això és, el personal tècnic, que tradicionalment acudeix a la fira, volem que vingui gent de màrqueting i de publicitat, responsables de desenvolupament de negoci, els departaments de compres, els dissenyadors, el món de la distribució i el retail, empreses d’e-commerce…”, enumera el director de Hispack, Xavier Pascual, qui es mostra convençut que el saló “els sorprendrà per la seva oferta, continguts i possibilitats de networking amb altres professionals”.

Per a això, Hispack 2015 ha creat quatre àrees específiques: Trend Pack; Premium Pack; Retail Area i Pack&Logistic Corner. En aquests espais hi haurà zona d’exposició comercial, córners de presentacions en els quals participaran més de 200 ponents i àrees per fomentar el networking entre professionals i experts. Es parlarà de l’últim en packaging des de la innovació, els productes de gamma mitjana-alta, el màrqueting i retail i la logística.

Així mateix, en el marc de Hispack es presentarà una radiografia completa de la indústria del packaging que recull les principals dades i analitza les tendències que marquessin els propers tres anys, basant-se en les opinions de representants del sector.