El comerç electrònic ja no és una opció, sinó una oportunitat per a les empreses que vulguin dirigir-se a altres mercats i experimentar un creixement de les seves vendes.
En aquest context, és molt important triar el sistema d’embalatge més adequat per a l’optimització de costos.

Les vendes on-line, han passat de ser un fenomen tecnològic per convertir-se en un canal més de distribució que, en el cas d’Espanya, ja suposa una facturació superior als 15.000 milions d’Euros. Concretament el comerç electrònic va créixer un 25% l’any 2014 respecte a l’exercici anterior i, amb altes perspectives d’augment entre 2015 i 2016. A causa d’aquest ritme de creixement, és vital que les empreses estudiïn el millor embalatge per a la venda online, tenint en compte conceptes tan importants com la sostenibilitat, l’optimització de materials i la presentació de cara al client.

e-commerce 2

La popularització de l’e-commerce ha suposat tot un repte per al sector de l’envàs i l’embalatge, que ha hagut d’adaptar els seus productes a les necessitats específiques de les botigues online per garantir que les compres arriben al seu destinatari en perfecte estat i sent la millor carta de presentació de l’empresa que els envia.

El sistema d’embalatge òptim és el que minimitza el cost total, entenent aquest com a suma dels costos del propi embalatge i dels deguts a incidències o danys en el producte, la qüestió és trobar el punt intermedi entre aquests.
Existeix un embalatge òptim per a cada producte, però amb un entorn de distribució determinat. La majoria dels riscos en el procés de distribució es poden reduir si s’analitzen i s’incorporen al procés de disseny de l’embalatge.
Amb aquestes premisses, és necessari redissenyar i corregir la grandària dels paquets, sense passar per alt la importància d’utilitzar materials d’embalatge que millor protegeixin el nostre producte, i eliminar les sobrecàrregues per pes incorrecte, tenint en compte que fent això es poden disminuir com a mínim un 30% els costos anuals de transport.

embalaje e-commerce

Amb tot això comprovarem canvis en el sector logístic i el comerç online, com és una reducció notable d’incidències durant el transport. Això es donarà gràcies el fet que l’embalatge es fa cada vegada més segur i fiable.

El fet és que aquestes solucions permetin a les empreses entrar al canal de la venda online, incrementant les seves vendes i amb una optimització dels costos d’embalatge i packaging.

Font: European B2C Ecommerce report.